10 feb 2010

Geraardsbergse gemeenteraad holt achter de feiten aan

De gemeenteraad in Geraardsbergen holt achter de feiten aan. Dat blijkt uit de agenda van de recentste gemeenteraad. Zo werden verschillende dossiers behandeld, die in de praktijk reeds gerealiseerd werden. “Zo werd ondermeer de toestemming gevraagd om aanwijzingsborden te plaatsen voor enkele Bed & Breakfasts en het toeristisch centrum,” zegt gemeenteraadslid Thierry Malfroid (Vlaams Belang). “Sommige van die borden staan al een paar dagen/weken in het straatbeeld, zonder de toestemming van de gemeenteraad.”

Ook de machtiging die het college van Burgemeester en Schepenen krijgen om zonder beperking de interne kredietaanpassingen van de buitengewone dienst door te voeren, werd goedgekeurd. “Daardoor hebben de gemeenteraadsleden voortaan geen enkele controle meer op meeruitgaven die bv. wegenwerken met zich mee kunnen brengen,” zegt Malfroid. “Onze fractie stemde tegen dit voorstel, doch haalden de meerderheidspartijen Open VLD en Sp.a hun slag thuis.”

Zowel de gemeenteraadsleden van Vlaams Belang en CD&V, beiden oppositie in Geraardsbergen, voelen zich door de manier van werken uitgesloten als gemeenteraadsleden in de gemeenteraad van Geraardsbergen.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background