21 sep 2016

Geraardsbergse everzwijnen gevangen

Er zitten voorlopig geen wilde everzwijnen meer in Geraardsbergen.

SOS Wilde Dieren heeft maandag drie everzwijnen gevangen. Dat gebeurde op vraag van de politie van Geraardsbergen-Lierde. De drie dwalende everzwijnen werden begin september opgemerkt op de Hoge Buizemont in Geraardsbergen. Maandag dook het drietal op in de Gaverstraat. Zeug, big en beer zorgde voor verkeersonveilige situaties waardoor ze verdoofd en gevangen werden.

“Groot was onze verbazing dat deze drie nauwelijks bang waren van mensen”, zei Filip Berlengee van SOS Wilde Dieren woensdagavond op MIG. “Op amper tien meter afstand gingen ze liggen van ons. Abnormaal gedrag voor wilde varkens die toch schuw en nachtactief zijn.”

Het drietal werd intussen overgebracht naar het Vogel- en zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder, waar ze een speciale kooi voor varkens hebben. 

De drie everzwijnen, begin september op de Hoge Buizemont, toen nog in vrijere tijden. SOS Wilde Dieren kan je op zondag 2 oktober vanaf 10 uur een bezoekje brengen tijdens de jaarlijkse opendeurdag. De toegang is gratis. 

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background