29 mrt 2019

Geraardsbergse agent mogelijks geïnfecteerd door druggebruiker

Het parket hanteert nultolerantie.

Donderdagavond werd de politie van Geraardsbergen/Lierde opgeroepen voor een vechtpartij in een café gelegen aan het Stationsplein in Geraardsbergen. Omstreeks 19u30 kreeg een klant een slag in zijn gezicht. De dader, een 46-jarige Marokkaan, bleek geen geldige verblijfsdocumenten te kunnen voorleggen. De politie besliste om de man mee te nemen naar het politiebureel.

In het politiebureel weigerde de man iedere medewerking en werd hij agressief tegenover de politiemensen. Daarop werd beslist om de man tijdelijk onder te brengen in een cel. In de cel spuwde de verdachte in de richting van een politieman die hem begeleidde. Er kwam speeksel terecht in de mond van de politieman. Twee collega’s kwamen bijstand leveren; de verdachte slaagde er evenwel nog in om in de buik van de eerste politieman te schoppen. Uiteindelijk kon de deur van de cel gesloten worden.

De feiten werden vastgelegd op camerabeelden.

Aangezien de verdachte, een 46-jarige man met de Marokkaanse nationaliteit, gekend is als druggebruiker, zal de politieman die spuwsel in de mond kreeg zich moeten laten controleren op mogelijke infecties.

De verdachte werd vrijdag op vordering van het parket Oost-Vlaanderen voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Oudenaarde wegens “geweld tegen ministeriële ambtenaren en agenten die dragers zijn van het openbaar gezag of van de openbare macht, in de uitoefening of ter gelegenheid van de uitoefening van hun bediening”. Het parket vraagt zijn aanhouding.

Het parket OVL hanteert een nultolerantie wat betreft geweld tegen politie.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background