9 nov 2016

Geraardsbergen ziet minirecyclagepark wel zitten

Mogelijks komt er een extra recyclagepark bij in Geraardsbergen.

In Geraardsbergen wil men een minirecyclagepark aanleggen. Dat heeft bevoegd schepen Martine Duwyn (Open Vld) dinsdagavond gezegd op de gemeenteraad.

Minister van milieu Joke Schauvliege (CD&V) maakt het sinds kort mogelijk dat gemeenten een extra containerpark voorzien. “Meestal liggen die niet centraal in de stad of gemeente, waardoor mensen over de nodige mobiliteit moeten beschikken. Daarbij komt ook dat er vaak lange wachttijden zijn aan de containerparken. Een permanent of tijdelijke pop-up recyclagepark kan hiervoor opgericht worden op openbare of priv√©plaatsen”, aldus de minister.

“Geraardsbergen heeft de grootste oppervlakte binnen het ILVA-gebied en kan als pilootstad fungeren bij het eventueel aanleggen van een minirecyclagepark. Op die manier kunnen we ook het sluikstorten een halt toeroepen”, zegt gemeenteraadslid Stephan De Prez, die zijn partijgenoot en schepen hierover dinsdag interpelleerde.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background