31 dec 2020

Geraardsbergen zet volop in op kinderrechten

De stad Geraardsbergen wil in 2022 haar titel van ‘Kindvriendelijke stad’ verlengen. De stad draagt die titel sinds 2016. Het is een label voor steden en gemeenten die hun beleid zo kindvriendelijk mogelijk maken.


Bij het uitschrijven van het beleid bijvoorbeeld houdt de stad extra rekening met het Verdrag voor de Rechten van het Kind. In 2022 komt de stad in aanmerking voor een verlenging van die titel. Daarom zal ze in iedere maand van het komende jaar een kinderrecht in de kijker zetten. 

“Ook in 2021 worden verschillende acties op poten gezet om het kinderrecht van de maand bekender te maken en te doen respecteren”, zegt schepen van Sociaal Beleid, Gezinsbeleid en Huis van het Kind David Larmuseau (CD&V). “Dat kan gaan om een wedstrijd, maar evengoed een activiteit die kinderen/jongeren alleen kunnen doen of net met hun ouders.”

“Het is onze taak als lokaal bestuur om kinderen en jongeren te beschermen én om naar hen te luisteren”, vervolgt schepen van Jeugd Fernand Van Trimpont (CD&V). “Ze hebben een volwaardige stem en mening in het beleid. De titel van ‘Kindvriendelijke stad’, die we met fierheid dragen, willen we in 2022 verlengen, want onze taak zit er helemaal nog niet op. Alles wat we doen voor onze kinderen en jongeren komt namelijk ook iedere volwassene ten goede.”

 

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background