30 jan 2010

Geraardsbergen was gaststad voor Toerisme Oost-Vlaanderen

Donderdag vond de jaarlijkse infobeurs rond groepsuitstappen van Toerisme Oost-Vlaanderen plaats. Dit jaar viel de eer van gaststad te beurt aan Geraardsbergen.

In de voormiddag bezochten 350 bezoekers, hoofdzakelijk groepsverantwoordelijken, een beurs in het jeugdcentrum De Spiraal. Vijftig standhouders vertegenwoordigden alle toeristische regio’s van Oost-Vlaanderen, waaronder 2 regiogrensoverschrijdend (Leiestreek en Scheldeland).

Tijdens de beurs konden 4 infosessies worden bijgewoond, die telkens 80 à 90 toehoorders lokten: 2 gastsprekers belichtten de Gentse Floraliën, Joeri Wannyn maakte promotie voor het Centrum Ronde van Vlaanderen, en een spreker van Toerisme Oost-Vlaanderen gaf uitleg en praktische tips voor het plannen van een fietsuitstap en het gebruik van de fietsnetwerken.

Om 12 uur verdeelden de 350 bezoekers zich over 10 groepen om in de namiddag de Vlaamse Ardennen te ontdekken. De groepen konden eerst in 4 plaatselijke horecazaken terecht voor het middagmaal.

Twee groepen bleven de hele middag in Geraardsbergen en brachten o.a. een bezoek aan het milieueducatiecentrum De Helix in Grimminge en aan mattentaartenbakkerij. De twee stadsgidsen, Marcel Nevraumont en Paul De Backer, namen deze groepen mee op verkenning door de Geraardsbergse binnenstad.

Vijf groepen brachten ook een bezoek aan De Permanensje, het nieuwe toeristisch infokantoor met streekbezoekerscentrum op de Markt van Geraardsbergen. Deze bezoeken, alsook de samenwerking met de Geraardsbergse horeca en handelszaken, waren een mooie ruil voor de medewerking van de Stad Geraardsbergen aan deze organisatie: zowel de huur van de zalen in JC De Spiraal, de toegang tot de Geraardsbergse Musea als de nodige parkingvoorziening werden immers gratis aangeboden aan TOV.

Toerisme Oost-Vlaanderen kijkt alvast tevreden terug op haar samenwerking met gaststad Geraardsbergen. Voor de dienst Toerisme van Geraardsbergen was het een uitgesproken kans om uit te pakken met een gloednieuwe beursstand en vernieuwde toeristische brochures. Schepen van toerisme Guido De Padt: “Onze stad moet zich professioneler gaan positioneren op de toeristische markt. Wij hebben immers heel veel troeven en moeten deze samen met andere actoren ten volle uitspelen.”

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background