5 mei 2017

Geraardsbergen waarschuwt bij grote ramp

Heb jij je al ingeschreven op BE-alert?

Wat als er iets ergs gebeurt in Geraardsbergen? Dan kan je daarover een sms krijgen van de stad Geraardsbergen. Daarvoor hebben de stadsdiensten zich aangesloten bij BE-Alert. Dat is het systeem van de nationale overheid die je waarschuwt via sms, mail, sociale media of een gesproken bericht. De stad heeft al een sms-systeem die je waarschuwt bij wateroverlast. Maar dat wordt nu uitgebreid.

“Ons sms-systeem bij wateroverlast heeft zijn nut al bewezen. We houden dit systeem ook actief, tot we zeker zijn dat het nieuwe systeem van BE-Alert operationeel goed werkt. De huidige lijst van ingeschreven inwoners van de sms-dienst bij wateroverlast zal geïntegreerd worden in dit nieuwe systeem. We hopen dat zoveel mogelijk inwoners van Geraardsbergen zich zullen inschrijven op het nieuwe systeem van BE-Alert. Zodat we in crisissituaties op een snelle en efficiënte manier met hen kunnen communiceren”, aldus burgemeester Guido De Padt en schepen van communicatie Veerle Mertens.

Om de boodschappen te ontvangen, moet je je wel op voorhand inschrijven. Dit kan gratis via de website crisiscentrum.be

 

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background