20 feb 2018

Geraardsbergen viert traditiegetrouw feest

Samen voor een mooi en veilig feestweekend in Geraardsbergen!

Dit weekend wordt er feest gevierd in Geraardsbergen.

Zondag is er naar aloude gewoonte Krakelingen met de Krakelingenworp, Tonnekensbrand op de Oudenberg als laaiend orgelpunt en als antwoord hierop Walmkenbrand in de deelgemeenten.

Een prachtige eeuwenoude traditie, dat zelfs de koning en koningin dit jaar niet willen missen.

Koers in Geraardsbergen

Zaterdag is er de Omloop Het Nieuwsblad en zondag Kuurne Brussel Kuurne. Twee wielerklassiekers die de Oudenbergstad zullen aandoen.

Verhoogde waakzaamheid

De lokale politie Geraardsbergen-Lierde zal het ganse weekend sterk aanwezig zijn en daadkrachtig reageren op elk incident.

Personen en voertuigen zullen aan veiligheidsmaatregelen worden onderworpen. Rugzakken zijn niet verboden maar worden wel geweerd.

Turtle systeem

Tijdens deze editie van Krakelingen zal de politie ook werken met het zogenaamde ‘turtle-systeem’ in bepaalde straten die rechtstreeks toegang geven tot de feestzone. 

De stalen ‘turtles’, die zijn voorzien van sterke pinnen, hangen aan elkaar met drie kettingen en worden telkens open gespreid op de rijbaan. Op die manier wordt het onmogelijk om de feestzone in te rijden.  Elke ‘turtle’ zal worden voorzien van signalisatie én een  begeleider.

Preventie en burgerparticipatie.

“Wij roepen iedereen op om waakzaam te zijn en onmiddellijk verdachte personen, voertuigen of handelingen te melden, meldt burgemeester De Padt.”

“Andere preventieve middelen, zoals de camerabewaking, ondersteunen het globale veiligheidsconcept.

Laten we er samen een mooi en veilig feestweekend van maken!”

 

 

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background