21 okt 2016

Geraardsbergen viert ‘Dag van de Jeugdbeweging’

Op vrijdag 21 oktober vindt de jaarlijkse ‘Dag van de Jeugdbeweging’ plaats.

Ook in Geraardsbergen werd de dag van de jeugdbeweging gevierd aan het stationsplein In Geraardsbergen. Van half 7 tot 9 uur konden jongeren en kinderen die gekleed waren in uniform, zich verwarmen aan een warme choco en koffiekoeken.

“Met de dag van de jeugdbeweging willen we alle jongeren en de leiding bedanken voor hun engagement in de stad, jongeren zetten zich graag in voor jongeren” zegt schepen van jeugd Fernand Van Trimpont.

“We hebben maar liefst acht jeugdbewegingen in Geraardsbergen, het maakt van hen actieve burgers en we merken de talenten die ze ontwikkelen in de jeugdbeweging. Deze komen later ten goede bij het zoeken naar werk of latere tewerkstelling” aldus Van Trimpont.

Na schooltijd kunnen ze bovendien hun beste zangtalent bovenhalen in jeugdhuis De Ressort tijdens een karaoke. Aansluitend om 18 uur, organiseert de Jeugdraad een bungeerun op de parking van JC De Spiraal.

‘s Avonds kunnen ze zich opnieuw verenigen aan het kampvuur om kampliedjes te zingen op de bibliotheeksite naast De Spiraal. En de avond wordt afgesloten met ‘De Nacht van de Jeugdbeweging’, die om 23 uur in De Ressort van start gaat.

 

 

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background