23 okt 2010

Geraardsbergen vierde dag van de jeugdbeweging

Vrijdag werd de Dag van de Jeugdbeweging gevierd in heel België. In Geraardsbergen organiseerde de stedelijke jeugddienst voor de derde maal een feestje voor iedereen, met een speciale vermelding van de leden van de jeugdbewegingen. Het werd opnieuw een gesmaakt feestje.
De Dag van de Jeugdbeweging is een samenwerking tussen acht jeugdbewegingen op nationaal (Vlaanderen én Wallonië) niveau. De Dag van de Jeugdbeweging ving aan met een heuse karaoke in jeugdhuis De Ressort, na schooltijd. Daarna was er een walking diner voor de leden van de jeugdbewegingen en ’s avonds namen DJ’s van de verschillende bewegingen het tegen elkaar op in een DJ-contest.

“Het is maar normaal dat de jeugdbewegingen af en toe eens in de bloemetjes worden gezet. Zij zorgen er elk weekend voor dat honderdduizenden kinderen en jongeren hun vrije tijd op een leuke en verantwoorde manier doorbrengen”, vindt schepen van jeugd Bram De Geeter.

In tegenstelling tot andere steden organiseert Geraardsbergen geen ontbijt voor wie ‘s ochtends in uniform opdaagt. “Dat is al vaak overwogen en het ontbijt is natuurlijk de belangrijkste maaltijd van de dag”, lacht de schepen van jeugd, “maar ik vind persoonlijk dat je op de Dag van de Jeugdbeweging iets moet organiseren waar iedereen op welkom is.”

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background