fbpx
21 aug 2019

Geraardsbergen vernieuwt kermiszondag

Alles komt terug… ook de cavalcade!

Zondag is het opnieuw kermis in Geraardsbergen. Het stadsbestuur heeft een nieuw concept klaar, waarbij ze de zondagnamiddag wil opwaarderen. De voorbije jaren stond de namiddag garant voor een reclamestoet, gevolgd door optredens op het Marktplein. Twee jaar geleden werd beslist de reclamestoet te schrappen. De stad zou immers op zoek gaan naar een milieuvriendelijker initiatief. En kijk, twee jaar later komt de reclamestoet terug. Deze keer in de vorm van een ecologische stoet.

Die stoet gaat gepaard met een stukje verdwenen geschiedenis, die de stad vanonder het stof haalt. Zo is er na 23 jaar opnieuw een cavalcade. “We brengen het spektakel terug anno 2019 met ludieke muziekgroepen, spetterende acts en traditionele elementen zoals de Gilles”, vertelt schepen van cultuur Ann Panis. “Dit jaar combineren we het met een ecologische reclamestoet. Kortom, de ideale zondagmiddagmiddagactiviteit voor jong en oud!”

Zondagvoormiddag is er uiteraard de traditionele processie van plaisance om 10 uur, gevolgd door Saint-Saucisse. MIG is er zondag bij met onze mobiele studio. Meeluisteren in Geraardsbergen kan via FM 104.9.

Kermis Geraardsbergen start vrijdag met de tropische nacht op het Stationsplein. Afsluiter van de kermisweek is Muurrock 4 Kids op zondag 1 september. Het hele kermisprogramma vind je terug via de website van de stad Geraardsbergen

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


NU OP DE RADIO

Titel

Artiest

Background