29 dec 2023

Geraardsbergen verbiedt vuurwerk met oudejaar

In het politiereglement van Geraardsbergen staat duidelijk vermeld dat het gebruik van vuurwerk en knallers verboden is. Het is verboden vuurwerk af te steken, voetzoekers te laten ontploffen, carbuurkanonnen af te vuren of wensballonnen op te laten. Tenzij na aanvraag en met uitdrukkelijke goedkeuring van de burgemeester. Er werd dit jaar geen enkele goedkeuring gegeven om vuurwerk af te steken.

Er worden windsterktes tot 6 Beaufort voorspeld in het binnenland.

Met de weervoorspellingen, waarbij veel wind voorspeld wordt, met een piek net voor middernacht, is het, naast het algemeen verbod, des te meer af te raden vuurwerk af te steken thuis.

Wanneer het misgaat bij het afsteken van vuurwerk, kunnen de fysieke gevolgen zeer ernstig zijn. Daarnaast heeft vuurwerk ook een negatief effect op huisdieren, die een veel scherper gehoor hebben dan mensen. Door flitsen en knallen kunnen ze in paniek raken en weglopen met alle gevolgen van dien: verloren lopen of gewond geraken.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background