15 mei 2016

Geraardsbergen trekt de kaart tegen homofobie en transfobie

Geraardsbergse scholen krijgen gratis workshops aangeboden rond homofobie en genderidentiteit.

Op 17 mei 1990 werd homoseksualiteit door de Wereldgezondheidsorganisatie geschrapt als ziekte. Om deze reden werd 17 mei wereldwijd uitgeroepen als de internationale dag tegen homofobie (IDAHO). Op deze dag zal Geraardsbergen de regenboogvlag hijsen aan het administratief centrum. “Hiermee willen we niet alleen hét symbool van verdraagzaamheid mee uitdragen, maar tevens aantonen dat bij ons alle inwoners gelijk zijn en er dus ook geen onderscheid gemaakt wordt op basis van geslacht of genderidentiteit”, aldus schepen van gelijke kansen Fernand Van Trimpont.

Voor het eerst zullen er tijdens de week tegen homofobie, gratis workshops worden aangeboden met als thema ‘holebiseksualiteit’ aan de secundaire scholen. Deze workshops zullen worden verzorgd door de Gentse organisatie Verkeerd Geparkeerd. De bedoeling van deze workshops is vooral de negatieve beeldvorming over homo’s en transgenders terugdringen, de stereotype beelden van leerlingen terugdringen en er is een getuigenis over een coming-out en hoe vrienden en ouders ermee omgaan.

“Het onderwijs is de plek bij uitstek om stereotypen te doorbreken en om de heteroseksuele norm in vraag te stellen en te bespreken. Het draait om bewustwording over echte tolerantie en acceptatie. Het gaat over respect en mogen zijn wie je bent”, besluit schepen Van Trimpont.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background