2 jul 2005

Geraardsbergen telt 4 speelstraten

De bewoners van 4 straten dienden een aanvraag in om tijdens de zomermaanden hun straat voor te behouden aan spelende kinderen. De speelstraten zijn de Damstraat, Kleine Zikastraat, Kleine Karmelietenstraat en de Tempelstraat. Concreet betekent dit dat deze 4 straten in de zomervakantie afgesloten worden vanaf 10 uur tot 20 uur. Tijdens deze uren hebben de kinderen voorrang in de straat. Enkel de bewoners van de straat hebben toegang met de wagen, maar ze moeten wel stapvoets rijden. De kleine Karmelietenstraat en de Damstraat zijn speelstraten vanaf 6 juli tot en met 31 augustus; de Tempelstraat enkel de 2 laatste vrijdagen van juli en van augustus; de Kleine Zikastraat enkel op 12, 19 en 26 juli.

Met dit initiatief wil het stadsbestuur kinderen en jongeren meer ruimte geven door de straat tijdelijk en tijdens bepaalde uren autoluw te maken zodat er meer plaats is voor spel en ontspanning. Niet elk kind heeft immers een speelplein in de buurt of plaats om veilig te spelen of te fietsen.

Mobiele Speelpleinwerking

Dit jaar wordt ook de mobiele speelpleinwerking opgestart. Monitoren, vergezeld van een bakfiets vol spelmateriaal, brengen op geregelde tijdstippen een bezoekje aan de speelstraten en organiseren er begeleide activiteiten. Elke speelstraat heeft een vaste bezoekdag van de monitoren. Zo is er elke maandag animatie in de Damstraat en elke donderdag in de Kleine Karmelietenstraat. In de Kleine Zikastraat komen de monitoren langs op 12, 19 en 26 juli en tenslotte in de Tempelstraat is er animatie op 22 en 29 juli en op 19 en 26 augustus. De mobiele speelpleinwerking komt op deze dagen langs van 14 tot 17 uur.

Ook de kinderen van omliggende straten zijn welkom. Bij regenweer is er in elke straat een overdekt locatie voorzien.

Voor meer info kan u contact opnemen met de Jeugddienst: 054/ 43 44 05 of jeugd@geraardsbergen.be

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background