10 nov 2005

Geraardsbergen start met klimaatwijken

Vanaf 1 december 2005 zullen een aantal groepen van huisgezinnen in Oost-Vlaanderen trachten om binnen een periode van 5 maanden 8% energie te besparen door het toepassen van eenvoudige ‘goede huisvader-technieken’. Als een wijk, buurt of vereniging slaagt in dit opzet, ontvangt ze een beloning.

Ook in Geraardsbergen zullen een aantal klimaatwijken van start gaan. Alle deelnemers worden op 14 november uitgenodigd voor het plechtig startmoment. Zij zullen er het klimaatwijkcertificaat ondertekenen en gaan daarmee de uitdaging aan om 8% te besparen op hun energiefactuur.

De gezinnen staan niet alleen voor deze opdracht. Per deelnemersgroep zal een energiemeester hen, indien nodig, persoonlijk advies geven.

Dit project is een gezamenlijk initiatief van het stadsbestuur van Geraardsbergen, het provinciebestuur Oost-Vlaanderen en de vzw’s Bond Beter Leefmilieu en Dialoog.

Meer info over een klimaatwijk, wie de energiemeester is en een klimaatwijken in 10 stappen vind je op de website www.geraardsbergen.be. Meer info kan je ook verkrijgen via het nummer 054/ 43 44 42.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background