24 dec 2010

Geraardsbergen roept crisiscel samen

Het aanhoudende winterweer zorgt voor onoplosbare problemen binnen de normale werking van de stads- en hulpdiensten in Geraardsbergen.

Naast de problemen op de weg kunnen er sociale problemen opduiken als de weersomstandigheden niet snel beter worden. De crisiscel van het Geraardsbergse stadsbestuur is samengekomen om de toestand te evalueren en maatregelen te voorzien indien de weerssituatie niet gunstig evolueert.

“Momenteel wordt de sneeuw op de gemeentewegen zoveel mogelijk geruimd”, zegt communicatieambtenaar Els Van Causenbroeck. “Er is geen zout meer. Alternatieven zijn er niet. Al het mogelijke wordt gedaan om nog bijkomend zout te krijgen, maar de kans is klein dat dit lukt.”

De stad Geraardsbergen vraagt de inwoners om zoveel mogelijk binnen te blijven. Wie toch de weg op moet wordt aangeraden uiterst voorzichtig te zijn. Iedere inwoner moet er voor zorgen dat het voetpad vóór zijn deur sneeuwvrij is.

“Aan de inwoners wordt ook gevraagd om oog te hebben voor hun buren en andere medeburgers die mogelijk in nood komen. Dankzij de zorg voor elkaar kan vermeden worden dat mensen letterlijk en figuurlijk in de kou blijven staan”, aldus Van Causenbroeck. In nood kan je terecht bij de lokale politie via 054/ 43 43 43.

De crisiscel houdt permanent de toestand in het oog en neemt maatregelen om de ergste nood te lenigen.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background