30 jan 2006

Geraardsbergen organiseert opleiding fuifsteward

Verschillende gemeenten en steden werken met “fuifstewards” in gemeentelijke jeugdcentra. Dit zijn vrijwilligers die optreden als “ambassadeur” van het Jeugdcentrum en hiervoor de nodige bagage meekrijgen in een opleiding. Ze zijn een belangrijke communicatieve schakel tussen de organisator, de stad, de veiligheidsdiensten en de buurt en treden vooral preventief op.

Naar aanleiding van de opening van Jeugdcentrum De Spiraal, organiseert de Stad Geraardsbergen, samen met de Lokale Politie en de Brandweer, een opleiding tot fuifsteward. In deze opleiding wordt dieper ingegaan op conflicthantering, omgaan met dronkenschap en druggebruik, basis-EHBO en evacuatietechnieken. Ter verduidelijking: Fuifstewards zijn geen “securitymensen”. De organisator van een fuif staat zelf in voor de veiligheid, hetzij door een erkende bewakingsfirma in te schakelen, hetzij door beroep te doen op vrijwilligers die eigen zijn aan de organisatie.

De fuifstewards daarentegen staan de organisatie bij, zorgen voor het goede verloop van de fuif en houden een oogje in het zeil in de omgeving. Afhankelijk van de grootte van de fuiven, zal het aantal fuifstewards worden bepaald.

Een eerste opleiding voor een 15-tal kandidaten zal plaatsvinden in april/mei. Kandidaten kunnen nu reeds hun gegevens bezorgen aan de jeugddienst. Een exacte datum wordt later meegedeeld. Na afloop van de opleiding krijgen alle kandidaten een attest.

Koen De Wolf – Weverijstraat 20, 9500 Geraardsbergen
054/ 43 44 05 of mail

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background