28 mrt 2011

Geraardsbergen, Ninove en Galmaarden ijveren voor behoud finale Ronde

De gemeentebesturen van Geraardsbergen, Ninove en Galmaarden hebben de handen in mekaar geslagen om de finale van de Ronde van Vlaanderen door hun gemeenten te laten plaatsvinden. Dat gebeurt onder de titel “Hou de ronde hier”.

Geraardsbergen, Galmaarden en Ninove staan garant voor een spetterende finale van de Ronde van Vlaanderen met zijn Muur, Bosberg en aankomst in Meerbeke. Iedereen met een hart voor de Ronde zal dit bevestigen. Massale acties van de inwoners bewijzen dat de finale van de ronde er thuishoort en er ook moet blijven.

“Vlaanderens mooiste”, de meest tot de verbeelding sprekende eendagskoers, komt sinds 1973 aan in Meerbeke. 2011 betekent dus de negenderstigste aankomst op de Halsesteenweg! De steden Geraardsbergen en Ninove en de gemeente Galmaarden hebben zich al die jaren vol overtuiging ingezet om een vlekkeloze doortocht van de Ronde mogelijk te maken. Zo hebben ze de prachtige finale, die de Ronde elk jaar beleeft, mogelijk gemaakt. Bijna veertig jaar staat deze finale borg voor een wedstrijdeinde dat bol staat van spektakel. Bijna veertig jaar heeft Ninove ervaring opgebouwd om op een professionele manier de aankomst in goede banen te leiden. De prima samenwerking tussen de stad en het aankomstcomité is hieraan niet vreemd. Grote wielernamen als Peter Van Petegem, Lucien Van Impe en Edwig Van Hooydonck zijn overtuigende supporters van deze finale. Nagenoeg elke wielerliefhebber weet dat de combinatie Muur, Bosberg, Halsesteenweg sportief bekeken niet te evenaren is. Hoe vaak is de koers niet beslist op de Muur, op zo’n 15 kilometer van de aankomst? We herinneren ons nog de beelden van vorig jaar toen de Zwitser Fabian Cancellara op de kasseien van de Muur wegreed en Tom Boonen het nakijken gaf.

Dit jaar loopt het contract voor de aankomst af en wordt er onderhandeld over een nieuwe, andere aankomst. Oudenaarde en Ronse worden concurrenten voor Ninove.
Om de finale van de Ronde van Vlaanderen in Ninove te houden met de Muur en de Bosberg als laatste hellingen werd er aan een campagne gesleuteld waarbij de bevolking, die deze ondertussen legendarische finale genegen is, zijn stem kan laten horen. Met de alles zeggende slogan “Hou de ronde hier” proberen de 3 gemeentebesturen hun inwoners en sportliefhebbers ver daarbuiten warm te maken om te stemmen op de bijhorende petitie.

Naast de burgemeesters en schepenen konden de initiatiefnemers o.m. ook wielerkenners Mark Van Lombeeck en Louis De Pelsmaecker strikken om hun handtekening op de petitie te plaatsen. Zij kregen o.a. ook de steun van streekrenners Koen Barbé en Fredje Penne, en van judoka Ilse Heylen.

De officiële petitie om de finale van de Ronde van Vlaanderen in Geraardsbergen-Galmaarden-Ninove te houden kan je ondertekenen bij de betrokken stadsdiensten en op tal van andere plaatsen of via www.houderondehier.be.

 


Meer streeknieuws
uit Ninove hoor je ook elke dag op radio MIG in Ninove via fm 106.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background