8 jun 2010

Geraardsbergen maakt de band met zestien dorpen hecht

Met het project ‘dorpsparticipatie’ werd in Geraardsbergen het startschot gegeven om de band met de dorpen hechter te maken.

“De volgende jaren willen we sterk inzetten op participatie. We willen de dorpsbewoners regelmatig informeren en consulteren over het beleid”, zegt Guido De Padt, OCMW-voorzitter en schepen van cultuur in Geraardsbergen. “Met het cultuurcentrum organiseren we bijvoorbeeld concerten en zomerevenementen in de dorpen. We werken via kunstprojecten aan de dorpsidentiteit. En vanuit het OCMW kijken we verder dan het stadscentrum. We willen naar de dorpen toegaan met stadsantennes.”

Intussen zijn in verschillende dorpen bewonersplatforms opgericht. Dit zijn dorpsraden die opkomen voor de belangen van het dorp en daarvoor in gesprek gaan met het stadsbestuur. De nieuwe ontwikkelingen die zich aandienen worden niet vanuit het stadhuis gedicteerd. “En dat is een goede zaak” vindt Guido De Padt. “We merken dat dorpbewoners veel zelf kunnen en willen doen en ook een verantwoordelijkheid willen dragen. Het zou een vergissing zijn als we deze hand niet aannemen. We moeten de kennis van onze bewoners goed inzetten. Continu├»teit en een positieve houding zijn belangrijk zodat verzuring niet de bovenhand krijgt.”

Volgende week wordt het initiatief door de gemeenteraad erkend. Intussen is Jonas Maldrie, een nieuwe medewerker op de cultuurdienst, aangeduid als contactambtenaar.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background