5 aug 2009

Geraardsbergen-Lessen blijft zwarte route

De N42 tussen Geraardsbergen en Lessen blijft nog steeds één van de drie zwarte routes in België. Dat blijkt uit een onderzoek van mobiliteitsorganisatie Touring. Het tweebaansvak is gevaarlijk, doordat er geen scheiding is tussen het tegenovergesteld verkeer.
Daarnaast staan er onafgeschermde bomen en verlichtingspalen langs de weg. Er ontbreekt een zijvangrail, de bochten zijn onoverzichtelijk en er zijn geen verkeerslichten op de kruispunten. Daarbij komt dat de N42 veel verkeer moet slikken, samen met het zware verkeer uit de omliggende industriezones.

Volgens Touring kan het aantal verkeersdoden in België met bijna 300 doden verminderen, indien de weginfrastructuur in ons land nog verder verbeterd wordt. Nu vallen er jaarlijks 827 slachtoffers op de Belgische wegen.


auto ramde een schuur in 2007, gevolg: twee doden

In de politiezone Geraardsbergen-Lierde was er vorig jaar een record van 556 verkeersongevallen, waarbij 5 doden vielen. Het recentste dodelijk ongeval op de baan tussen Geraardsbergen en Lessen dateert van eind 2007. Twee jongeren van achttien jaar lieten toen het leven. De twee gingen met hun wagen uit de bocht en ramden een schuur.

 

Verder lezen

Volgende bericht

Diefstal


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background