15 jun 2009

Geraardsbergen leert composteren

Vlaco vzw en de OVAM lanceerden voor de zesde keer ‘Juni Compostmaand’. Met hun compostdemonstratie in het kader van deze campagne lokten de compostmeesters van Geraardsbergen 75 geïnteresseerde tuiniers naar de compostdemoplaats ”t Wilgenparkje’. En het bleef niet bij demonstraties alleen: alle deelnemers kregen ook een gratis tipboekje mee naar huis en een gratis zakje compost dat hen het jaar rond van pas zal komen. Bovendien viel er een hakselaar ter waarde van 665 euro te winnen!

In het verleden werden reeds tal van demonstraties over composteren georganiseerd. Vorig jaar werd een stapje verder gezet naar kringlooptuinieren, het zoveel mogelijk hergebruiken van tuinresten. Het consequent toepassen van kringlooptechnieken in de tuin is nog geen wijd verbreide gewoonte in Vlaanderen omdat nogal wat tuiniers vrezen dat het omslachtig is of niet past in nette siertuinen. Die vooroordelen willen de compostmeesters uit de wereld helpen, want kringlooptuinieren is helemaal niet moeilijk, de technieken voelen zich thuis in elke tuin en dit wordt al snel een goede gewoonte. Bovendien: door tuinresten zoals grasmaaisel en snoeihout thuis te herbruiken, besparen tuiniers zich heel wat ritten richting containerpark. Kostbare tijd, die ze net zo goed kunnen gebruiken om te genieten van hun tuin!

Om al uw vragen over composteren of kringlooptuinieren te beantwoorden, staan de Geraardsbergse compostmeesters steeds paraat:
De Pelseneer André (054/ 41 19 06), Tummeleer Herman (054/ 41 30 61), Van Hove Marc (054 4186 55), Broeckaert Pascal (0496/ 66 57 53) en Leurs Rudi (054/ 41 71 37).

Inwoners van Geraardsbergen die zelf willen composteren en daarvoor een compostvat of compostbak aankopen krijgen van de stad een financiële steun van 60% van de aankoopprijs (met een maximum van 25 euro). Wie wil, kan zelfs zijn GFT-container inruilen voor een gratis compostvat of -bak.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background