11 jun 2017

Geraardsbergen laat zonevreemde woningen en bedrijven verbouwen

Goed nieuws voor verschillende woningen en bedrijven in Geraardsbergen!

130 zonevreemde woningen en bedrijven in Geraardsbergen kunnen blijven bestaan en mogelijks ook uitbreiden. Dat komt door een beslissing van de gemeenteraad. Die heeft de ruimtelijke uitvoeringsplannen (RUP’s) ‘Zonevreemde woningen’, ‘Zonevreemde bedrijven’ goedgekeurd. “Met de goedkeuring kunnen eigenaars van een 130-tal zonevreemde woningen aansluitend bij een woongebied of gelegen in een groene cluster, genieten van bijkomende bouw- en verbouwmogelijkheden. Ook worden de mogelijkheden om nevenactiviteiten uit te oefenen in deze woningen verruimd”, zegt burgemeester Guido De Padt.

Het plan biedt aan 10 bedrijven rechtszekerheid om hun activiteiten te kunnen verderzetten. De bedrijven bevinden zich momenteel niet in een daartoe bestemde zone om uit te breiden. Bovendie hebben ze geen bestaanszekerheid of toekomstmogelijkheden. De gemeenteraad heeft nu een planologische oplossing. Waar mogelijk hebben ze ook de beperkte mogelijkheden gekregen om te breiden.

Met het plan krijgen volgens De Padt bedrijven zekerheid en blijft de continuïteit van meer dan 100 jobs gegarandeerd.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background