20 dec 2016

Geraardsbergen laat belastingen opnieuw zakken

Er komt opnieuw een belastingverlaging in Geraardsbergen.

Geraardsbergenaars betalen vanaf volgend jaar opnieuw minder belastingen. Dat heeft schepen van begroting Ann Panis gezegd tegen onze redactie. De personenbelastingen dalen van 7,9% naar 7,8%. De verlaging komt er voor het tweede jaar op rij dankzij besparingen bij de stad en het OCMW. Zo worden tot 2019 ambtenaren die op pensioen gaan niet meer vervangen en er is ook een aanwervingsstop.

Ook goed nieuws voor ondernemers, want hun belasting op drijfkracht wordt in 2017 volledig afgeschaft.

Als het van Panis afhangt worden ook de komende jaren de belastingen verlaagd. “Sowieso was er maar één belastingverlaging voorzien tussen 2012 en 2018. Het stelt me tevreden dat we voorop schema zitten en dit al voor het tweede jaar op rij kunnen uitvoeren. In samenspraak met mijn collega schepenen wil ik bekijken of we jaarlijks 0,1% kunnen zakken.”

Geraardsbergen heeft nog een lange weg af te leggen. In 2016 lag de belastingdruk in Vlaanderen op gemiddeld 7,27%. Omliggende gemeenten Lierde (7,3%), Ninove (7,5%), Zottegem (7,5%) en Galmaarden (7,5%) hebben een lagere belastingdruk dan Geraardsbergen. Enkel Bever belast zijn inwoners nog zwaarder met 8%.

 


Meer streeknieuws
uit Ninove hoor je ook elke dag op radio MIG in Ninove via fm 106.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background