5 jan 2011

Geraardsbergen krijgt nieuwe sportzaal

Er komt een nieuwe sporthal vlakbij sporthal De Veldmuis in Nederboelare.

Het Autonoom Gemeentebedrijf van Geraardsbergen (AGB) laat dit jaar een studie maken over de bouw van een nieuwe sportzaal. “Vandaag de dag zijn de sportzalen in Geraardsbergen over bevraagd. Naast de clubs die het gros van de uren afhuren, voornamelijk buiten de kantooruren, maken ook scholen veelvuldig gebruik van onze sportzalen tijdens de schooluren”, zegt Geraardsbergs schepen van sport Patrick Flamez.

Onze sportzalen zijn dus zeer druk gefrequenteerde openbare gebouwen waar veel mensen samenkomen. Naast het bevorderen van de fysieke conditie, is bewegen en/of sporten binnen een groepsgebeuren ook zeer heilzaam voor de mentale gezondheid van onze bevolking. Men mag dan ook verwachten dat wij bestuurders, deze dienstverlening naar zijn inwoners optimaal verzorgen en openstellen voor iedereen.

De belangrijke nieuwbouw zal kaderen in een algemene uitbreiding van de sportinfrastructuur aan de Veldmuis, waarbij naast een nieuwe sportzaal ook ruimte kan worden voorzien voor de afdeling Dans van de Stedelijke Kunstacademie en de Buitenschoolse Kinderopvang. “Ook deze departementen kennen een groot succes en hebben nood aan ruimte. Deze departementen zouden gemakkelijk binnen de nieuw te bouwen sporthal kunnen worden ondergebracht.”

De schepen van sport en het AGB denken er ernstig over na om een turnzaal, danszaal, grote gevechtszaal en ook een bokszaaltje te voorzien in het nieuwe gebouw. “Laat ons van deze inplanting gebruik maken om deze keer in 1 beweging alle noden voor onze bevolking in te vullen. Het zou spijtig zijn na enkele jaren opnieuw te moeten vaststellen dat wij te kleinschalig zijn tewerk gegaan”, aldus Flamez.

In 2011 worden ook het skateterrein en de toestellen aan de Veldmuis vernieuwd. Er komen 4 nieuwe kleine voetbalterreinen met bijhorende basketpleintjes in Goeferdinge, Grimminge en Idegem. Ook in Nieuwenhove of Waarbeke komt er een pleintje naar het voorbeeld als dat van de Plage in Geraardsbergen. Aan sporthal de Kriebel, het sportstadion en De Plage in Geraardsbergen komen fietsenstallingen.

 

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background