fbpx
7 dec 2018

Geraardsbergen krijgt nieuwe schepen van cultuur

Een wissel van bevoegdheden in Geraardsbergen.

 

In Geraardsbergen hebben Open VLD en CD&V de bevoegdheden verdeeld tussen hun schepenen. Opvallend is de wissel tussen de huidige en nieuwe schepen van cultuur. Zo krijgt voortaan Ann Panis de cultuurportefeuille. Tot eind dit jaar is die nog voor Kristin Vangeyte. Burgemeester De Padt neemt dan weer financiën en begroting over van Panis.

Eerder was ook al bekend dat mobiliteit een CD&V bevoegdheid wordt. Die neemt Fernand Van Trimpont voor zijn rekening. Veerle Mertens wordt de nieuwe schepen van openbare werken. 

Een overzicht van wie welke bevoegdheid krijgt:

Burgemeester Guido De Padt (Open Vld) blijft verantwoordelijk voor het algemeen beleid. Daarnaast is hij bevoegd voor veiligheids- & drugsbeleid, politie, brandweer, financiën en begroting, organisatie en personeel, en de bestrijding van wateroverlast.

Fernand Van Trimpont is eerste schepen van Geraardsbergen en voor CD&V bevoegd voor jeugdbeleid, onderwijs, kinderopvang, mobiliteit, stadsontwikkeling, stadspatrimonium en internationale solidariteit.

Kristin Vangeyte (Open Vld) krijgt seniorenbeleid, mantelzorg, dienstencentra, assistentiewoningen, bestrijding eenzaamheid, burgerparticipatie, dorpsraden, integratie, vrijwilligerswerk en gelijke kansen.

Veerle Mertens van CD&V heeft voortaan openbare werken, openbaar groen en  kerkenplan in haar portefeuille. Ook communicatie, ICT, digitale dienstverlening en administratieve vereenvoudiging blijven haar bevoegdheden. 

Véronique Fontaine (Open Vld) heeft sport, economie & tewerkstelling, ruimtelijke ordening, stedenbouw en landbouw.

Ann Panis (Open Vld) wordt de nieuwe schepen van cultuur, toerisme, erfgoed en middenstand.

Martine Duwyn (Open Vld) is vanaf 2019 bevoegd voor duurzaamheid, milieu, dierenwelzijn en burgerzaken.

David Larmuseau (CD&V) blijft bevoegd voor het sociaal beleid, gezondheid & welzijn, gezinsbeleid, armoedebestrijding, wonen en huisvesting, huis van het kind, kinderdagverblijf & woonzorgcentra, begraafplaatsen en is voorzitter van het bijzonder comité voor de sociale dienst.

Rudy Frederic (CD&V) wordt de nieuwe voorzitter van Gemeenteraad en OCMW-raad in Geraardsbergen.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


NU OP DE RADIO

Titel

Artiest

Background