3 nov 2016

Geraardsbergen krijgt geen sociale kruidenier

Er komt geen sociale kruidenier in Geraardsbergen.

Het idee om een sociale kruidenier op te richtingen in Geraardsbergen wordt opgeborgen. Dat heeft een stuurgroep van experten beslist. De kruidenier is een alternatief voor de huidige voedselbedeling, waar klanten van de dienst wel zelf hun producten kunnen kiezen. “De huidige voedselbedelingen zijn vernederend en niet meer van deze tijd. Vorig jaar zamelde we nochtans 725 handtekeningen in bij zowat alle mensen die een voedselpakket ontvangen”, zegt initiatiefneemster Anne Fonteyne van PVDA Geraardsbergen.

Volgens PVDA gebeurt het nu dat mensen gewoon niks kunnen doen met wat er in hun voedselpakket zit. “Zo ken ik een vrouw die diabetes heeft, en zij krijgt in haar pakket geregeld koeken en snoep. Zelf kreeg ik eens kroketten, maar ik heb geen frietketel om ze te bereiden. Geef de mensen de kans om zelf te kiezen wat ze nemen. Dan nemen ze wat ze nodig hebben.”

Maar zo’n sociale kruidenier komt er dus niet in Geraardsbergen. “De buurtwinkel met kwalitatieve producten tegen sterk verminderde prijzen, vergt volgens experten een te grote investering in infrastructuur en personeel. In verhouding levert die weinig op voor de gezinnen”, zegt OCMW-voorzitter David Larmuseau.

Toch wordt het idee niet volledig van tafel geveegd. De voedselbedeling blijft behouden en wordt aangevuld met een doorgeefwinkel voor voedseloverschotten. Die komt in het Wijkcentrum de Poort. In de kringwinkel ‘t Vierkant in de Abdijstraat komt er een aanbod van hygiënische producten.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background