16 dec 2020

Geraardsbergen krijgt 40.000 euro voor Buddyproject

De stad Geraardsbergen krijgt een subsidie van 40.000 euro voor hun Buddyproject. Dat is een onderdeel van het integratieproject in Geraardsbergen.

Een buddy is een persoon die iemand met een migratieachtergrond bijstaat.


“Ik ben blij dat Geraardsbergen mee op de kar gesprongen is. Een sociaal netwerk is enorm belangrijk. Iemand kennen die je aan een job kan helpen, waarmee je de Nederlandse taal kan oefenen, of iemand die je uitlegt waarom het belangrijk is om naar het oudercontact te gaan. Daarom willen we de komende jaren elke inburgeraar koppelen aan een buddy. Wanneer iemand met migratieroots één persoon kent buiten zijn eigen etnisch-culturele kring, verdubbelen zijn kansen om naar het hoger onderwijs te gaan”, zegt Bart Somers, Vlaams minister van Sameleven.

In totaal werden in Vlaanderen 26 projecten geselecteerd om nieuwkomers in contact te brengen met autochtone Vlamingen. Elk van de proefprojecten ontvangt 40.000 euro.

De projecten starten op 1 januari 2021 en lopen zeker tot juni 2022.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background