19 jul 2016

Geraardsbergen krijgt 10.000 euro na Vloesbergschandaal

12 jaar na het Vloesbergschandaal heeft de rechtbank eindelijk uitspraak gedaan in het voordeel van de stad Geraardsbergen.

De stad Geraardsbergen krijgt ruim 10.000 euro van verschillende bedrijven en een voormalig personeelslid. Dat heeft de rechtbank in Oudenaarde beslist en meldde het MIG radionieuws dinsdagochtend. De feiten dateren uit 2003 en 2004, waarbij er door de stad ruim 3.000 ton steenpuin werd gestort in een gesloten stort in de bossen van Flobecq. Dat kwam van wegenwerken die de stad in eigen beheer uitvoerde. Spilfiguur is de intussen gepensioneerde ingenieur van de stad Geraardsbergen die een constructie opgezet had tussen de stad en verschillende bedrijven.

Klokkenluider is Johan De Weerdt (foto), voormalig Groen-boegbeeld, die voor de stad Geraardsbergen als burgerlijke partij optrad. “Ik diende een klacht in omdat toenmalig burgemeester Guido De Padt en toenmalig schepen van openbare werken Freddy De Chou geen gehoor gaven aan mijn protest.”

De veroordeelden zijn een aantal firma’s en de toenmalig stadsingenieur voor het omzeilen van de afvalstoffenwetgeving en valsheid in geschriften. Allen krijgen ze geldboetes tussen 1.100 en 55.000 euro en een gevangenisstraf van 3 tot 6 maanden, waarvan de meesten met uitstel. Zowel De Padt als De Chou wisten niet waar de vrachtwagens van de stad Geraardsbergen naar toe reden en waren niet op de hoogte van een stort in Flobecq. Beiden zijn ze vrijgepleit.

“Ik ben enorm blij met de uitspraak waarin ik me burgerlijke partij stelde. Ik woon niet meer in Geraardsbergen, maar ga met plezier deze som aan mijn lievelingsstad overhandigen”, aldus De Weerdt. “Het geld zal gespendeerd worden aan milieuzaken in het belang van de stad.”

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background