6 jan 2016

Geraardsbergen geselecteerd door Toerisme Vlaanderen voor internationaal onthaal

Aan de hand van 4 selectiecriteria zijn 40 Vlaamse steden geselecteerd door Toerisme Vlaanderen voor internationaal onthaal. Naast alle kust – en kunststeden is er ook per regio één stad verkozen. Voor onze regio werden Geraardsbergen en Oudenaarde geselecteerd.

Aan de hand van 4 selectiecriteria zijn er 40 Vlaamse steden geselecteerd door Toerisme Vlaanderen voor internationaal onthaal. Naast alle kust- en kunststeden is er ook per regio één stad verkozen. Voor onze regio werden Geraardsbergen en Oudenaarde geselecteerd.

De selectiecriteria die door Toerisme Vlaanderen werden gehanteert zijn de aanwezigheid van de steden in de media, ontwikkelingsperspectieven, reële bezoekersstromen en geografische spreiding.

Dat Geraardsbergen nu ook deze kwaliteitssprong kan maken is een super opsteker voor het toerisme in onze stad. Dat de Oudenbergstad voortdurend blijft investeren in toerisme werpt duidelijk zijn vruchten af. Vorige zomer deden 18.000 bezoekers van de zomerzoektocht voor één of meerdere dagen onze stad aan. Verder stelt de toeristische dienst alles in het werk om het toerisme in onze stad te promoten en te ondersteunen. Hierbij wordt ondermeer gebruik gemaakt van zeer actieve mediakanalen (Visit Geraardsbergen op facebook, @visitgbergen op twitter).

Schepen van Toerisme Kristin Van Geyte is er van overtuigd dat Geraardsbergen op het vlak van toerisme nog een enorm groeipotentieel heeft, en daar gaat men de komende jaren nog heel hard op inzetten. 

Ook op het vlak van de projecten die uitgewerkt werden door de dienst Toerisme is er eveneens positief nieuws. Van de meer dan 70 ingediende projecten bij Leader, het Europees subsidiëringsprogramma voor plattelandsontwikkeling, werden er slechts 7 weerhouden. “De geheimen van de mattentaart” is er één van.  

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background