17 jan 2017

Geraardsbergen gaat parochiezalen subsidiëren

Geraardsbergen gaat de parochiezalen opwaarderen met een toelage.

in Geraardsbergen gaat de stad opnieuw parochiezalen financieel ondersteunen. De vaak verouderde zalen zijn vaak toe aan vernieuwing en kunnen rekenen op een toelage van 50.000 euro. Dat bedrag zal verdeeld worden op basis van een subsidiereglement. 

Afgelopen weekend werd de parochiezaal in Viane heropend na een vernieuwing van plafond en een likje verf van de muren.

“Met de zaalbeheerders wordt samengezeten om de noden op te lijsten. Ook de dorpsraden zullen hierbij betrokken worden. We hopen op deze manier tegemoet te komen aan de prangende vragen van socio-culturele verenigingen op hun zoektocht naar geschikte en vooral degelijke infrastructuur”, zegt schepen Kristin Vangeyte. “De verfraaiing van deze zalen hangt trouwens ook merendeels af van vrijwilligers. De toelage zal worden verleend ter ondersteuning van investeringen in de zalen, het beheer, de herstellingen en verfraaiingen en verbouwingen”, weet schepen Veerle Mertens.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background