fbpx
18 Maa 2020

Geraardsbergen gaat ondersteuningsmaatregelen inlassen

De stad Geraardsbergen gaat lokale ondernemers ondersteunen naar aanleiding van het corona virus. Zo wordt er 300.000 euro uitgetrokken als financiële tegemoetkoming. Onder meer startende bedrijven, die de impact nog niet kunnen opvangen, horeca en handelaars, evenementen sector en de toeristische sector. Bedoeling is ook een vrijstelling te voorzien in de retributies. Dat zijn taksen op horecaterrassen, parkeren en toeristische logies. Goed voor een bedrag van ongeveer 100.000 euro.

Door het wegvallen van heel wat activiteiten en evenementen, wordt ook het verenigingsleven getroffen. De stad bekijkt of ze een vrijstelling van betaling kan verlenen bij verhuur van infrastructuur van de stad.

Tot slot doet de stad ook een oproep aan verhuurders van panden van horecazaken om een compensatie te voorzien in de maandhuur.

De voorstellen moeten wel nog goedgekeurd worden door de gemeenteraad.

De lokale ondernemers kunnen terecht bij de dienst economie via 054 43 45 05 of economische.zaken@geraardsbergen.be.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background