19 dec 2015

Geraardsbergen gaat 15 asielzoekers opvangen

Het OCMW van Geraardsbergen gaat vijftien asielzoekers opvangen.

 

Geraardsbergen gaat dan toch asielzoekers opvangen. De beslissing komt er nu blijkt dat er een verplicht spreidingsplan komt voor asielzoekers, een voorwaarde die de stad ook steeds gesteld heeft. Er wordt plaats gemaakt voor 15 asielzoekers. Als blijkt dat dit niet volstaat, wordt dat aantal plaatsen uitgebreid..

“Door de asielzoekers dicht bij het OCMW op te vangen, kunnen we ze beter begeleiden”, zegt OCMW-voorzitter David Larmuseau. “De asielprocedure is vaak een lange periode van wachten en hopen. Daarom is het belangrijk dat de kinderen zich integreren door naar school, een sportclub of een jeugdbeweging te gaan. En dat ook de ouders een cursus Nederlands kunnen volgen.”

In Geraardsbergen hebben verschillende organisaties al hulp geboden. Onder meer het Sociaal centrum, dorpsraden en de kerkraad willen hun steentje bijdragen. Naast de komende asielzoekers heeft Geraardsbergen al heel wat erkende vluchtelingen uit onder andere Syrië, Irak en Afghanistan.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background