16 aug 2016

Geraardsbergen en VMM starten adviesronde tegen wateroverlast

De stad Geraardsbergen en de Vlaamse Milieumaatschappij gaan inwoners begeleiden om hun woning te beschermen tegen overstromingen.

Begin volgend jaar starten de stad Geraardsbergen en de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) met een adviesronde tegen wateroverlast. Een expert van de VMM komt langs met tips om je huis beter te beschermen.

“De maatregelen kunnen bestaan uit het plaatsen van terugslagkleppen, plaatsen van waterkerende schotten, installeren van pompputten, enz.”, verduidelijkt burgemeester Guido De Padt. “De kosten voor het onderzoek zullen gedragen worden door de Vlaamse Milieumaatschappij.” Geraardsbergen beschikt nu al over een subsidie van 250 euro voor het uitvoeren van deze werken.

Aquafin gaat ook een hemelwaterplan uitwerken. Dat moet meer duidelijkheid brengen over de manier waarop het hemelwater wordt afgevoerd.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background