31 mrt 2016

Geraardsbergen en Muur internationale trekpleister

Geraardsbergen is een paradijs voor fietsers en wandelaars.

Geraardsbergen is een paradijs voor fietsers en wandelaars. Rustig langs de Dender of op en af stevige kuitenbijters als de Muur en de Bosberg, elke fietsliefhebber of wandelaar vindt er wel zijn gading. De lekkere streekbieren, onweerstaanbare mattentaarten en gezellige terrassen bieden een welgekomen rustpauze na gedane inspanningen.

Toerisme Vlaanderen zet daarom in op het promoten van Vlaanderen in het algemeen en de Vlaamse Ardennen in het bijzonder als ideale all-in fietsbestemming, ondermeer via een internationale perstrip. Op uitnodiging ontdekken een 40-tal fietsfanaten van overal ter wereld al fietsend onze stad en streek. De deelnemersgroep bestaat uit winnaars van de wedstrijd “Ride like a Flandrien”, en een aantal journalisten en fotografen van internationaal gerenommeerde wielermagazines. Op het programma staat een rit van 70 kilometer, waarbij het gezelschap om 10 uur op de Markt verwelkomd wordt door Toerisme Vlaamse Ardennen en Visit Geraardsbergen voor een mattentaart. Om 14 uur wordt de groep verwacht aan de Oudenbergkapel, waar de fietsen gezegend worden.

De Geraardsbergse Muur wordt wereldwijd beschouwd als iconisch en mytisch. Zo worden dit jaar opnieuw de slotetappes van de Eneco Tour (25/9) en de Lotto Belgium Tour (9/9) in Geraardsbergen gereden. Verder start ook de indrukwekkende Transcontinental Race opnieuw op de Muur (29/7). Uitkijken ook naar de motorrondrit en -wijding (19/6), de Manneken-Pis Trailrun (27/8), de Muurchallenge (4/9) en niet in het minst de Triatlon Geraardsbergen (3/7°; 

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background