28 jun 2016

Geraardsbergen en Galmaarden gaan zondag plat voor triatlon

Zondag worden Geraardsbergen en Galmaarden gedomineerd door een triatlonwedstrijd.

Zondag wordt een triatlon georganiseerd in Geraardsbergen en Galmaarden. Die dag wordt het erg moeilijk om je met de wagen te verplaatsen. Beide gemeenten worden overspoeld door triatleten. Er worden 3 wedstrijden georganiseerd voor individuelen en groepen. Verschillende wedstrijden starten om 11 uur en duren tot 17 uur. Gedurende de wedstrijden wordt het parcours volledig verkeersvrij gemaakt.

De langste wedstrijd start in de Gavers, waar er 1 km wordt gezwommen. Van daar fietst men 90 km en wordt er nog eens 10 km gelopen in het stadscentrum van Geraardsbergen. De Vesten en Muur worden daarbij twee maal aangedaan. De aankomst is voorzien op de Markt van Geraardsbergen.

De meeste verkeershinder wordt verwacht door de wielerwedstrijd. Die start in de Gavers, via Atembeke, Moerbeke en Galmaarden. Daar gaat het naar de Congoberg, doorheen Tollembeek terug naar Moerbeke via de Geraardsbergsestraat. Ook de Edingseweg wordt tijdens de wedstrijd afgesloten tussen Moerbeke en Geraardsbergen. Het parcours dat de wielrenners aandoen, kan je hier downloaden.

Het loopparcours concentreert zich in het stadscentrum van Geraardsbergen.

Bewoners die op het loop- en fietsparcours wonen en hun wagen nodig hebben, plaatsen die best vooraf buiten het parcours.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background