19 feb 2016

Geraardsbergen drug(w)arm

De burger van Geraardsbergen is duidelijk begaan met het drugsbeleid van de stad Geraardsbergen.

Liefst 75 burgers gingen op 11 en 18 februari in op de oproep van de stad om participatief het lokaal drugsbeleid voor de komende jaren uit te tekenen. Er werd een gemeenschappelijke visie uitgewerkt. Vanuit het standpunt dat drugs zowel de illegale als de legale (tabak en alcohol) genotsmiddelen omvat en een maatschappelijk fenomeen is dat veel slachtoffers maakt, werden de klemtonen voor het toekomstig drugsbeleid vastgelegd en werden acties gedefinieerd.

Het is duidelijk dat een pro-actief en geïntegreerd drugsbeleid vertrekt vanuit verschillende maatschappelijke domeinen. Enkele van de voorgestelde doelstellingen en acties zijn: meer sociale controle, betere bekendmaking van het hulpverleningsaanbod, meer preventie in het onderwijs en de betrokkenheid van ouders hierop verhogen, gezinnen weerbaar maken, inzetten op online hulp, inzetten op jongeren weerbaar maken, belang van straathoekwerk, hulpverlening die naar de mensen trekt, inzetten op een aangename leefomgeving…

Burgemeester, Guido De Padt, kijkt tevreden terug op dit participatietraject. “ Dat zoveel inwoners zich engageren voor dit participatietraject bewijst nogmaals dat de burger echt begaan is met het algemeen welzijn en op een positieve manier meedenkt en meewerkt met het bestuur. Met de resultaten van dit overleg kan het bestuur haar drugsactieplan concreet verder uitwerken.”  

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background