29 dec 2012

Geraardsbergen blikt terug op 2012

MIG wil samen met de burgemeesters uit de regio terugblikken op het afgelopen jaar. Vandaag blikken we met de Geraardsbergse burgervader Guido De Padt terug op de feiten die een diepe indruk op hem hebben nagelaten en waar hij reikhalzend naar uitkijkt.


1. Wat was voor u de mooiste gebeurtenis van 2012 en waarom?

“De opening van het bufferbekken in Smeerebbe-Vloerzegem. Daardoor werd een volgende stap gezet in de bestrijding van wateroverlast. Maar we hebben nog een lange weg af te leggen.”

2. Wat had u in 2012 liever niet meegemaakt en waarom?

“De sluiting van Ford Genk en de vaststelling dat de politiek daar weinig kan aan doen. Mijn gedachten gaan dan onmiddellijk naar alle mensen die om economische redenen hun werk hebben verloren. Zij raken soms in de armoede verzeild, waarbij gezinnen vaak dramatische situaties kennen.”

3. Wie is voor u de persoon van het jaar en waarom?

“Mijn 86-jarige moeder. Zij is steeds goedgemutst, is voor iedereen in de weer en lust ook nog een pintje. Een sterke vrouw die het zonnetje is van onze familie. Ik hoop dat ze nog lang met de fiets mag blijven rijden.”

4. Naar welk moment kijkt u uit in 2013?

“Naar het indiensttreden van de stedelijke drugscoördinator.”

5. Wat zal voor u de grootste uitdaging in 2013 zijn?

“De nieuwe bestuursploeg van onze stad op het goede spoor zetten en hard blijven werken ten dienste van onze burgers.”

6. Hoe viert u oudejaarsavond en Nieuwjaarsdag?
“Telkens in familieverband. Maar ik probeer steeds waakzaam te blijven voor mogelijke wateroverlast of andere gebeurtenissen waarbij mijn tussenkomst nodig zou zijn.”

7. Welke boodschap heeft u voor uw inwoners voor 2013?
“Ik wens hen vooral een goede gezondheid en veel wijsheid toe. Een gezond lichaam en een gezonde geest zijn zeer belangrijk.”

8. Wat is uw goed voornemen voor het nieuwe jaar?
“Ik ga proberen in 2013 wat meer tijd vrij te maken voor familie en vrienden.”

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background