30 jan 2019

Geraardsbergen bespaart niet op schepenen

Stad behoudt haar 7 schepenambten. 

Geraardsbergen wil de komende jaren met 7 schepenen de stad blijven besturen. Daarmee reageert ze op een voorstel van Sp.a die vraagt om ook in het aantal schepenambten te besparen. “Het Decreet Lokaal Bestuur legt de stad op om maximaal 6 schepen aan te stellen, samen met de burgemeester. Er is echter een achterpoortje waardoor men zeven schepenen kan aanstellen door de voorzitter van het Bijzonder Comité aan te vullen als extra schepen”, zegt gemeenteraadslid Bram De Geeter (Sp.a). Volgens de partij levert een schepen minder de stad 65.000 euro op. Volgens burgemeester De Padt is een schepen minder niet aan de orde, gezien het groter aantal taken die de stad er heeft bijgekregen. De Padt gooit ook kritiek naar Sp.a: “Men heeft gedurende 18 jaar met Open VLD een schepencollege gevormd, maar dan met 8 schepenen. Ook tijdens die periode zijn er financiële moeilijkheden geweest, maar ik heb Sp.a nooit horen pleiten voor het verminderen van het aantal schepenen (terwijl dat wettelijk perfect kon).”

Sp.a pleit ook voor een verlaging van de zitpenningen van de 33 gemeenteraadsleden met 28 euro. Symbolisch naar het percentage waarmee de belastingen verhoogd werden. Goed voor een besparing van gemiddeld 9.240 euro.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background