13 jan 2011

Gemeentelijk rampenplan afgekondigd in Geraardsbergen

De crisiscel heeft donderdagavond het gemeentelijk rampenplan afgekondigd. Hoewel er het afgelopen uur geen stijging van het peil van Dender in Overboelare werd opgemeten, is het niet onmogelijk dat het water in de loop van de nacht nog stijgt.

Het waterpeil van de Dender blijft langzaam stijgen. Om 19 uur stond de waterstand in Overboelare op precies 18 meter. Dit is een stijging van 5 cm enkele uren tijd. Van 19 uur tot 20 uur was er geen stijging, het peil bleef op 18 meter.

Wanneer het water nog 30 cm stijgt kan dit leiden tot een overstroming, in de eerste plaats in de Majoor Van Lierdelaan en Gaverstraat.

“Dit scenario is niet onmogelijk gezien er nog regen verwacht wordt en er nog water van de Mark, beken en andere afwateringen in de Dender zal vloeien. Daarom werd het gemeentelijk rampenplan afgekondigd. Dit betekent dat de hulpverlening optimaal geco√∂rdineerd kan worden”, zegt communicatie ambtenaar Els Van Causenbroeck.

Meldingen via de brandweer: 054 43 43 00
Algemeen infonummer wateroverlast: 054 43 43 35

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background