11 jun 2009

Gemeente voert parkeeronderzoek

De gemeente Galmaarden is bezig met een parkeeronderzoek. Dat doen ze naar aanleiding van het mobiliteitsplan dat de gemeente in 2000 opstelde. Negen jaar later wil de gemeente dat plan verbreden.

In de stationsomgeving van Galmaarden en Tollembeek, maar ook op het Marktplein en aan de gemeentelijke basisschool van Galmaarden wordt een parkeeronderzoek uitgevoerd. Zo wordt een telling gedaan van het aantal wagens, maar er wordt ook nagegaan welk traject de voertuigen volgen.

Het eerste onderzoek werd dinsdagochtend uitgevoerd aan het station van Galmaarden en Tollembeek. Uit dit onderzoek blijkt dat aan het station van Galmaarden 59 personen afgezet worden met de wagen, er 65 personen met de fiets of bromfiets naar het station komen en 167 wagens gestationeerd zijn van pendelaars. Aan het station van Tollembeek worden er 40 personen afgezet, komen er 27 personen met de fiets of bromfiets en staan er 96 wagens van pendelaars gestationeerd. Het gemeentebestuur zal in de toekomst om mobiliteits- en milieuredenen haar bewoners nog meer motiveren om met de fiets of te voet naar het station te komen.

Daartoe heeft het gemeentebestuur onder andere een schrijven gericht aan de NMBS met de vraag naar meer fietsenstallingen. Het gemeentebestuur vraagt ook om het openbaar vervoer beter op elkaar af te stemmen.

Ook de komende dagen zullen er nog kentekenonderzoeken gebeuren op het grondgebied. Dat zal gebeuren op donderdag 11 juni in de stationsomgeving van Galmaarden en Tollembeek, op dinsdag 16 juni en donderdag 18 juni aan de gemeentelijke basisschool Galmaarden en op woensdag 17 juni, zaterdag 20 juni en zondag 21 juni in de omgeving van het Marktplein te Galmaarden.

Na afloop van het parkeeronderzoek zullen alle resultaten in kaart gebracht worden en de hand daarvan zal het resultaat geƫvalueerd worden. De gemeente zal ook een nieuw parkeerbeleid opstellen.

 

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background