8 jul 2008

Geld voor plattelandsontwikkeling

Pajottenland Plus wacht tot eind augustus op creatieve ideeƫn voor plattelandsontwikkeling. Voor de geselecteerde projecten ligt de komende vijf jaar een klein anderhalf miljoen euro klaar.

Pajottenland Plus is een zogenaamde Leader+-groep, een verzameling gemeenten die Europees, Vlaams en provinciaal geld ter beschikking krijgen voor plattelandsontwikkeling en -vernieuwing. Ondermeer Bever, Galmaarden en Herne kunnen de komende jaren genieten van dit geld.

De komende vijf jaar wil Pajottenland Plus de krachten verder bundelen en de troeven van de regio verder exporteren. Daarvoor mikt men op drie hoofddoelen: de landelijke economie versterken, impulsen geven aan het wonen en verblijven en de landelijke regio een blijvend karakter bezorgen.

Tot eind augustus wacht Pajottenland Plus voorstellen in om die doelen te helpen verwezenlijken. Voorwaarden zijn onder meer dat ze, over de grenzen van gemeenten en sectoren heen, de plattelandsfuncties versterken en dat de resultaten ook na de leaderperiode merkbaar blijven. De projecten mogen ook niet milieubelastend zijn. Individuele projecten en commerciƫle initiatieven komen niet in aanmerking.

 

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background