9 mei 2008

Geen wijziging in hulpverleningszones

Op een overleg tussen de Oostvlaamse burgemeesters werd vrijdagochtend beslist de huidige zes hulpverleningszones niet te wijzigen. Provinciegouverneur André Denys, alsook de brandweercommandant van Geraardsbergen Bert De Clercq, waren voorstander van een groot Oostvlaamse zone, maar dat standpunt werd niet gedeeld door de aanwezige burgemeesters. Ook het voorgestelde compromis om het aantal zones te verminderen werd niet weerhouden.

In totaal spraken 42 van de aanwezige burgemeesters zich uit om niet aan de huidige zones te raken. Dertien burgemeesters waren wel voorstander van een wijziging en 2 hadden geen mening. Acht burgemeesters bleven afwezig op het overleg.

De gemeenten Aalst, Denderleeuw, Erpe-Mere, Geraardsbergen, Haaltert, Laarne, Lede, Lierde, Ninove, Wetteren en Wichelen blijven dus tot de zone Zuid-Oost behoren. De brandweerkorpsen beschermen samen 267.538 inwoners en kunnen hiertoe rekenen op 429 vrijwilligers, 86 beroeps en 13 burgers.

 


Meer streeknieuws
uit Ninove hoor je ook elke dag op radio MIG in Ninove via fm 106.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background