12 jun 2020

Geen Muur dit jaar in De Ronde

De Muur van Geraardsbergen verdwijnt dit jaar opnieuw uit de Ronde van Vlaanderen. Dat laat Flanders Classics, de organisator van heel wat wielerwedstrijden weten. Verschillende parcoursen worden ingekort, omdat heel wat wedstrijden heel kort op elkaar volgen dit najaar. Om de renners voldoende rust te gunnen, worden verschillende wedstrijden ingekort. En zo verdwijnt de Muur van Geraardsbergen uit het parcours van De Ronde. Die Ronde zal 30 km korter zijn dan vorig jaar en plaats vinden op zondag 18 oktober.

De Ronde trekt wel nog door Zottegem via Grotenberge tot over het marktplein richting Paddestraat in Velzeke en later ook de Berendries in Sint-Maria-Oudenhove. Tenbosse in Brakel verdwijnt uit het parcours dit jaar en wordt vervangen door de Valckenberg.

De Muur van Geraardsbergen verdween al eens uit De Ronde van Vlaanderen van 2012 tot 2016. Eind vorig jaar gaf het stadsbestuur ook aan niet meer te willen betalen voor de passage van de wielerwedstrijd.

Slag in het gezicht

Geraardsbergs burgemeester Guido De Padt vind het inkorten van de Ronde een drogreden. “Een slag in het aangezicht van wielerminnend Vlaanderen. Het is ondenkbaar dat men niet in staat zou zijn geweest om het inkorten van het parcours elders te zoeken.”

De Padt vermoedt dat revanche aan de basis ligt van de onbegrijpelijke ingreep.

Dit beeld zit er dit jaar niet meer in.
 

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background