5 aug 2009

Geen milieuvergunning voor Rebuco

Het bedrijf Rebuco, gevestigd in de Gaverstraat in Overboelare, mag hun opslagplaatsen niet uitbreiden. Dat heeft Vlaams minister Hilde Crevits beslist.

De buurtbewoners verzette zich tegen de plannen van het bedrijf. Door het organiseren van een petitie verzamelden ze 1500 bezwaarschriften. “Het bedrijf zorgt al langer voor stof-, geluid- en geurhinder” zegt Johan De Weerdt van het buurtcomité. “Een uitbreiding kunnen wij niet aanvaarden.”

Ondanks de goedkeuring van het schepencollege van de stad Geraardsbergen, tekenden het Unal-buurtactiecomité en Milieufront Omer Watez toch beroep aan tegen de beslissing van de Bestendige Deputatie.

“Gespecialiseerde technici hebben herhaaldelijk kunnen vaststellen dat de klachten van de omwonenden gegrond zijn” zegt De Weerdt. “Ook constateerden zij dat het bedrijf er niet proper bij lag. Zo worden stofdeeltjes meegenomen met de banden van de vrachtwagens. Volgens het onderzoek wordt ook ondeskundig omgesprongen met het asbestafval en worden de asbestcontainer niet altijd afgesloten, onverantwoord in de omgeving van een woongebied” zegt De Weerdt.

Rebuco heeft een vergunning tot 2022. Het actiecomité belooft de situatie op de voet te blijven volgen, om op die manier zo veel mogelijk hinder te beperken.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

Volgende bericht

Diefstal


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background