12 apr 2010

Geen geld voor fietsprojecten in Geraardsbergen

Omnisportvereniging Farao betreurt dat er geen geld is voor extra fietsprojecten in Geraardsbergen.

Vlaams minister van openbare werken en mobiliteit Hilde Crevits trekt 100 miljoen euro uit voor nieuwe en betere fietspaden. Twee daarvan komen in Galmaarden.

Farao vraagt zich af of er wel vraag en druk is uitgevoerd bij het kabinet. “Buiten het jaagpad langs de Dender hebben we hier geen aaneengesloten echt bruikbare fietsvoorzieningen”, zegt voorzitter Armand Matthijs. “Vanuit Brakel naar Edingen missen we nog steeds een fietspad in Viane. En op andere plaatsen langs de Oudenaardsestraat en Edingseweg is het fietspad geen meter breed en met een stippellijntje afgesloten van de autoweg. Vanuit Ophasselt naar Lessen zijn er geen waardige fietsvoorzieningen langs Astridlaan en Groteweg. En dan zijn er nog de aangekondigde werken in het centrum van Overboelare die dikwijls voor aartsgevaarlijke situaties zorgen in de richting van Deux-Acren.”

Voor Farao moeten trage verbindingen niet langs de autowegen. “Er zijn veel andere rustige en minder dure oplossingen mogelijk”, besluit Armand Matthijs.

 

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background