8 feb 2010

Geen discotheek voor Ophasselt!

De plannen om een discotheek te vestigen in Ophasselt werden na buurtprotest naar de prullenmand verwezen. Ophasselt kan opnieuw rustig slapen!

Eind oktober 2009 werden de plannen bekend om in de oude fabrieksgebouwen van Nanouk een discotheek in te planten. Op initiatief van de buurt kwam er een bewonersvergadering. De grote opgekomen menigte diende een bezwaarschrift in. Om dit bezwaarschrift kracht bij te zetten kwam er een petitie. In minder dan 14 dagen ondertekenden ruim 600 inwoners uit Ophasselt de petitie.

Er werden heel wat argumenten gevonden om de discotheek te weren. Zo bleek de site niet te voldoen aan de watertoets, ook de bouwfysische geschiktheid kon makkelijk in twijfel getrokken worden. Uiteraard is er ook de tegenstrijdigheid met de Vlaamse Wooncode en de ruimtelijke ordening.

“Het Vlaams Gewest en het schepencollege van Geraardsbergen hebben duidelijk rekening gehouden met de inwoners van Ophasselt,” zegt Steven De Boe. “Ons bezwaarschrift werd ter harte genomen en een negatief besluit was het logische gevolg. Ophasselt kan opnieuw rustig slapen! We hopen alvast dat de volgende kandidaat-koper plannen heeft die wel verenigbaar zijn met de omgeving!”

 

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background