19 aug 2020

Geen Carnaval Ninove in 2021

Er komt geen Carnaval Ninove in 2021. Dat heeft de stad Ninove beslist. Ook het Kindercarnaval is geschrapt. En er komt ook geen ‘opening’ op 11 november, geen Prinsaanstelling en geen Nacht van de Carnavalist.

Niemand heeft een glazen bol. Maar als we de voorspellingen van de virologen mogen geloven, moeten we de vraag durven stellen of het opportuun is om in 2021 het grootste evenement van onze stad te organiseren.

Marc Torrekens

Schepen van evenementen

Op een overleg tussen het stadsbestuur en alle carnavalsinstanties bleek dat de meer dan veertig carnavalsgroepen er zich al mee verzoend hebben dat er op zondag 21 februari 2021 geen carnavalstoet door de straten van Ninove zal trekken. De groepen hebben immers de voorbije weken onder mekaar een bevraging georganiseerd.

Volgens Eric Herremans van de Prinsencaemere rekenen de carnavalsgroepen wel op een compensatie vanwege de stad. Met extra middelen van de Vlaamse overheid kan een deel van de middelen gebruikt worden als steun aan de carnavalsgroepen. De carnavalsgroepen hebben immers geen middelen om iets op te bouwen, en ze zullen ook de komende maanden geen gelegenheid hebben om eetfestijnen en dat soort activiteiten te organiseren. Burgemeester De Jonge is alvast voorstander.

 


Meer streeknieuws
uit Ninove hoor je ook elke dag op radio MIG in Ninove via fm 106.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 

Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background