29 sep 2010

Geen boottochten meer op de Dender

De kans is groot dat er de komende twee jaar geen zomerboottochten meer komen op de Dender.

Dat heeft schepen van toerisme Guido De Padt uit goede bron vernomen.

Reden is de moeilijk bevaarbare Dender en de problemen die zich geregeld voordoen. Zo stond er de afgelopen zomer gedurende bijna één week teveel water in de Dender, waardoor de boottochten moesten worden afgelast. Daarnaast is de is de Dender nog steeds niet uitgebaggerd waardoor boten teveel de bodem raken en zo de kans op beschadiging van de boot toeneemt. Ook de wachttijden voor het op- en neerhalen van de Denderbruggen zijn vaak te lang.

Schepen van toerisme Guido De Padt betreurt de situatie. “Ik zou heel heel er spijtig vinden om alle reeds geleverde inspanningen verloren te laten gaan, te meer daar de Dendertochten toch fel gesmaakt werden bij de toeristen en ook bij de eigen bevolking. Ik heb daarom een brief gestuurd naar de bevoegde gedeputeerde.”

 

Provincieraadslid Caroline De Padt gaat de gedeputeerde hierover eveneens interpelleren tijdens de volgende provincieraad.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background