14 okt 2018

Geen absolute meerderheid voor Forza in Ninove

Wie vormt meerderheid met Forza in Ninove?

Forza heeft opnieuw geen absolute meerderheid kunnen behalen in Ninove. Dat is slechts nieuws voor frontman Guy D’haeseleer. Met 40% van de stemmen, stijgt de partij wel opnieuw met 13,5% ten opzicht van 2012. Ook burgemeester Tania De Jonge haar partij Open VLD stijgt naar 26,9%.

Wie moet nu met wie verder?

De Jonge gaf voor de verkiezingen al aan niet te willen samenwerken met Forza. En dat is identiek van wat alle andere partijen aangaven in ons verkiezingsitem ‘MIG op StemCafé’. De liberalen zijn bijna genoodzaakt om opnieuw in zee te gaan met Samen, het kartel van CD&V, Groen, Sp.a en enkele onafhankelijken. Zij behaalden 22,4% van de stemmen en moeten zwaar inboeten ten opzichte van 6 jaar geleden. Maar ook N-VA moet mee in bad om voldoende zetels te behalen. Tenzij de partij voor een meerderheid zorgt met Forza?

Het wordt sowieso eerst de kat uit de boom kijken voor Open VLD. Zij geven aan dat ‘winnaar’ Forza nu aan zet is om een meerderheid te vinden. Dat is, gezien de verkiezingsuitslag, niet mogelijk als andere partijen zoals Open VLD, het linkse Samen of N-VA geen coalitie willen vormen met Forza. 

Indien Open VLD en Samen een coalitie zouden vormen, halen ze geen meerderheid en moeten ze ook aan zet met N-VA. Dat zou betekenen dat er liefst 5 partijen de stad moeten besturen. Tenzij datzelfde N-VA in zee gaat met Forza. 

 


Meer streeknieuws
uit Ninove hoor je ook elke dag op radio MIG in Ninove via fm 106.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 

Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background