18 mei 2004

Gedenkplaat voor Laura

Op donderdag 3 juni zal het exact zes maanden geleden zijn dat Laura Coussens-Vanheel, na een aanrijding op de Groteweg ter hoogte van de school, overleed.

Op 3 juni zou Laura vijf jaar geworden zijn. De Klaproos herdenkt haar die dag met een korte plechtigheid op de speelplaats (20u). Om 20u30 laten ze op de Groteweg, op de plek waar Laura aangereden is, witte ballonnen met hun wensen de lucht ingaan.

Daarna onthullen ze de gedenkplaat voor Laura, waar kunstenaar Christophe Annys de voorbije maanden hard aan gewerkt heeft. Het overlijden van Laura maakt deel uit van de geschiedenis van hun jonge school. Daarom wordt de gedenkplaat op de gevel van het gebouw aangebracht, op de plek waar Laura aangereden is.

De plaat werd geheel gefinancierd met giften van familieleden, ouders en leerkrachten, buurtbewoners, enkele Geraardbergse bedrijven en Coca Cola Services. Ouders, buurtbewoners en alle milde schenkers zijn van harte uitgenodigd op deze plechtigheid.

In afwachting van de broodnodige herinrichting van de Groteweg, is de oversteekplaats voor de school ondertussen enigszins beveiligd geraakt. Er staat een flitspaal, en een “biflash-installatie” maakt ‘s morgens en ‘s avonds de talrijke automobilisten attent op de oversteekplaats. Tweemaal per dag staan ouders van De Klaproos aan het zebrapad om als ‘gemachtigd opzichter’ de kinderen veilig naar de overkant te brengen.

Men hoopt dat de Groteweg ter hoogte van De Klaproos, overeenkomstig het Vlaamse verkeersbeleid, snel zone 30 wordt. De gedenkplaat voor Laura zal er hun blijvend aan herinneren dat ze nooit mogen stoppen te ijveren voor meer verkeersveiligheid op onze wegen, en op de Groteweg in het bijzonder.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

Volgende bericht

Werken


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background